Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2013 20:38 - ПОКЛОН ПРЕД ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА!
Автор: elika Категория: Хоби   
Прочетен: 5272 Коментари: 0 Гласове:
4



 1 февруари е обявен за ден, в който се отдава почит на всички невинни хора, пострадали от комунистическия режим в България и от народната власт.

ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД  ПАМЕТТА НА ОНЕЗИ ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ, ЧИЯТО КРЪВ БЕШЕ НЕСПРАВЕДЛИВО ПРОЛЯТА ОТ ГРУПА САМОЗВАНИ И АМБИЦИОЗНИ ИЗРОДИ!


Ето какво каза по този повод вицепрезидентът Маргарита Попова:
 

"Никой няма право да преиначава историята, да я пренаписва, никой няма право да отнема спомените на хората, в чийто домове и семейства са били избити хора."

Маргарита Попова участва във възпомeнателна церемония пред Мемориала на жертвите на комунистическия режим в България, тъй като днешният ден е Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.

"През 1943 година България прави подвиг и спасява хиляди евреи, а през 1945 година избива собствения си национален елит", добави Попова. "Това е черна дата в историята на Европа и в световната история, защото е била избита част от нашата нация, част от елита на нашата нация, министри, депутати, генерали, офицери, царски съветници, регенти, издатели, така се прекъсва национална история и национална памет. Днес ние продължаваме да се питаме защо в обществото ни има дефицит на справедливост. Как да има чувство за справедливост? Прекъсна се естественият ход на историята, бяха осъдени със смъртни присъди хора, живели и работили за родината, хора създавали елит, хора, обичали България", отбеляза още вицепрезидентът.

Няма как да искаме да се въдвори чувство за справедливост, докато всички без лицемерие не кажем кои са общите ценности, а единствената голямата ценност е човекът и неговата свобода, други ценности няма, убедена е Попова.

Вицепремиерът припомни, че преди няколко години министрите на правосъдието на страните-членки на ЕС взеха решение на 23 август всички европейски граждани да си спомнят за избитите по време на тоталитарните режими.

"Моторът на комунистическия режим беше една несправедлива власт, едно несправедливо разпределяне на блага. Талантливите бяха тези, които най-добре умееха да правят зло, а най-голямата необходимост в комунистическото общество беше необходимостта да намериш враг, за да има на кого да направиш зло", каза още тя и призна - "не искам никога това време да сполети нито мен нито близките ми, нито децата, нито внуците, нито тези, които ще дойдат след стотици години след нас".

Редактор: Десислава Ушатова


Read more: http://society.actualno.com/Pochit-kym-jertvite-Reabilitirane-na-komunizma-news_414411.html#ixzz2Jfp2yKNS






Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elika
Категория: Хоби
Прочетен: 3666301
Постинги: 856
Коментари: 1260
Гласове: 2402
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031