Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2014 14:39 - Шаламанов, не отстъпвай! Българския войник никога не е отстъпвал, а е мачкал всички. В това число и руснаците!
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2846 Коментари: 4 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Смело Министър Шаламанов!

Истината е, че Русия води война за унищожението на България от как се е пръкнала като държава с наша помощ.

Български военни, оставете си текста за руската заплаха за националната ни сигурност както си беше!
Не ставайте бъзльовци.

Нещо повече.
В хибридната война включете и демографската война, която Русия води срещу нас - 2,500,000 българи бяха прогонени от руско-българската мафия за да се настанят като куковичи яйца изпратените от Путин вече 400 000 руски "заселници".

Русия ни окупира стъпка по стъпка.
Няма място за страх! Няма време за страх и дипломация!

Дневник: АБВ и "Атака" искат оставката на военния министър заради позицията за Русия
Иво Инджев

www.ivo.bg

Кой? Коя руска маша тайно нареди отстъпление на българското военно министерство?

Някогашният главнокомандващ Георги Първанов, който преди да започне да парадира с приноса си за присъединяването на БСП и България към НАТО водеше протестни демонстрации срещу НАТО, поведе днес руската пета колона в очаквания й протест срещу документа „Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана”, изготвен от Министерството на отбраната.

И да не си е поставял такава цел, по този начин документът постигна първата си цел: идентифициране на говорителите на руската политика срещу България, за която в документа се говореше открито за първи път в новата история на страната ни.

 

Говореше? Да, дразнещия ухото на петата колона у нас абзац вече бил редактиран, според АБВ, която днес протестира с упреци за липса на баланс в документа ( в предположенията си познах, че петата колона ще пледира България да продължи да балансира, т.е. да жонглира между Русия и Запада въпреки принадлежността си към евроатлантическите структури).

Първанов и Калфин, които балансирано мълчаха в полза на Русия, когато тя изпрати танкове, артилерия и авиация срещу Грузия през август 2008 г, настояват България и днес да мълчи по същия проруски балансиран начин по отношение на руската агресия в Украйна.

Първанов, Калфин и генералската им компания путинофили тичат дори пред московския вятър в защитата на огромната Русия от малка България, изпреварвайки официалната позиция на Москва.

Ето каква част от дразнещия петата колона текст в документа била отпаднала, според АБВ:

„Активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии или недържавни организации, е явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността, и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля”.

А ето как било редактиран, пак според АБВ, която обаче и от това не е доволна, искайки оставката на военния министър Шаламанов по този повод:

„Новата хибридна война, съчетаваща конвенционални методи с похвати от партизанска, кибер и информационна война, както и с действия противоречащи на международното право, поставя огромно политическо, военно и икономическо предизвикателство пред региона и България. Този тип война мобилизира вътрешни политически, икономически субекти и медии с цел да подкопае интегритета на институции, ценностите на либералната демокрация и националния дух и воля”.

Не е новина предсказуемата позиция на петата колона, но покрай новината за редактирането на текста неизбежно възниква въпросът: под чий натиск е станало това?

 

Кой има реално ( партийно) влияние върху служебния кабинет и може да принуди министър Шаламанов да отстъпи от вече заявената позиция? Чия е „силната ръка”, която е хванала гумичката за изтриване и поради каква причина прави това подмолно- да не би да един набеден генерал, който също се бори за русофилския вот?

 

Не е изненада, че петата колона настоява България да не говори и пише на евроатлантически език, а да настоява на проруския езопов, направо източноукраински език да се изказваме в дисонанс с общата позиция на НАТО.

От подмолите на политиката обаче, в която Първанов и Борисов дълго време тайно пребиваваха съзаклятнически под щедрото опекунство на олигарха Златев, е крайно време да бъдат извадени на светло раците, които теглят България назад и на Изток.

 

Не е за вярване, че това може да се случи днес на извънредния Съвет за сигурност, свикан от премиера Близнашки именно по повод подготовката на страната ни за участие в срещата на върха на НАТО в Уелс на 4 и 5 септември ( на която Русия този път не поканена). Можем да се досетим, че причината този съвет да се свиква спешно по формален повод, който е отбелязан в календара отдавна, всъщност е предизвикан от „скандала” България за първи път да се произнесе откровено по темата за руската намеса в българските дела.

 

АБВ лъжат откровено в днешната си декларация, че редактирането на документа се било наложило след „медийните реакции”. Такива, колкото и да е позорно, просто няма вече два дни. Има медийно регистриране на събитието в очакване на медийната реакция на Москва и нейната пета колона тук.

И така, въпросът отново е КОЙ.

Кой накара една българска институция да отстъпи от пробългарската и проатлантическата си позиция в полза на проруската?
................................................................................................................................................................
Ако министерството на отбраната и министерския съвет клекнат пред руската наглост и не формулират ясно заплахата от и Русия, значи с държавата ни в свършено - вече сме руска губерния.
Президент Плевнелиев! Вие поне доказахте че не ви е страх ни от Путин, ни от путинките му! Наместе се! Подкрепете министър Шаламанов!





Гласувай:
21


Вълнообразно


1. анонимен - Надявам се, САМО с някаква "тактическа" промяна на словореда,
27.08.2014 16:12
БЕЗ ПОДМЯНА НА СЪДЪРЖАНИЕТО, концепцията на министър Шаламанов да бъде приета и започне реализирането й !

А коментарът ми в днешния брой на в. "Труд" относно : "Близнашки критикува Шаламанов за антируската "Визия". Военният министър оттегля проекта" е :

Професоре, Вашата "една конфликтна ситуация" продължава ОПАСНО И ЕСКАЛИРАЩО вече много месеци и задължително се налагат "дългосрочни изводи за националната сигурност на страната". Защото НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ Е КАУЗА, КОЯТО ТРЯБВА СВОЕВРЕМЕННО И КАТЕГОРИЧНО ДА СЕ ЗАЩИТАВА И ТО НЕ НА ПРИНЦИПА "СЛЕД ДЪЖД - КАЧУЛКА" !
цитирай
2. vmir - Няма място за отстъпление, след като това е първата стъпка в защита на националните интереси.
27.08.2014 16:35
Целият бандитизъм, престъпност и безпардонност спрямо българската държава и институциите й е съсредоточен около групите за пропагандиране на руската политика.
цитирай
3. batogo - !!!:)))
27.08.2014 17:15
Мисля и дори съм убеден, че въпреки усилията на продажните путинофилчета начело с АБВ и Атака, отстъпление от позицията на военния министър няма да има, тъй като и президента е на същото мнение като министъра, както и българското общество в по-голямата си част.
цитирай
4. анонимен - Да.
28.08.2014 09:12
Не с всичко от Иво Инджев съм съгласна, но днешната кафява чума е точно Путиновата Русия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7979216
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10328
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол