Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2013 20:54 - Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво
Автор: ba6tata4 Категория: Политика   
Прочетен: 18044 Коментари: 8 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Колкото до правителството 1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:

1. Месечна инфлация 300%.
2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар
3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал „… под нивото на възможния минимум“.
4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.
5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.
6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.
7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.
8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции – МВФ и СБ.
9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара.
10. Пълен блокаж на държавата и разгул на „бригадирското движение “ на мутрите. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП“ бизнесмени“.

2.Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво:

1. Месечна инфлация 0,2 % – годишна 3%.
2. Национална валута – 2 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв – 3,7 милиарда долара
4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.
5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.
6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара.
7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.
8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.
10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.

Започна да има ред.

Така че е добре да си спомните всичко това, да си дадете сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените „престъпления по време на управлението на ОДС“

И понеже гледам, че във всички форуми пак Иван Костов Ви е на устата, как бил разграбил България и как бил най-големият крадец, ще Ви представя само факти в цифри и чакам някой от Вас да ми обясни как става така, че Костов е най-големият крадец


Тагове:   България,   ОДС,   ГЕРБ,   Иван Костов,


Гласувай:
9



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Костов е великан!
22.01.2013 21:07
цитирай
2. vmir - Костов предизвика световната криза!
22.01.2013 21:39
Костов има пряка вина за Фукушима!
Как не го е срам?
Уууууууууууууууууууууууууууууууууууу!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
3. hristo27 - 1. "Само при управлението на ...
23.01.2013 09:39
1. "Само при управлението на правителството на Иван Костов са раздържавени активи на стойност 27 млрд. долара при приходи за държавната хазна от около 3 млрд. долара".

2. Иван Костов "твърди, че е раздал за дребни пари държавните предприятия, заради членството ни в ЕС и приемането ни в НАТО. Истината е, че нито ЕС, нито НАТО са поставяли пред правителствата на СДС и пред Мавъра условие да харизват държавната собственост. От тях се искаше да започнат прозрачна приватизация на действителната стойност на активите. Просто на Костов много му се искаше да направи богати хората от своя кръг.
През 1998 г. – година след старта на раздържавяването, схемите за приватизация вече са разработени до съвършенство. Най-често цената, на която се продават активите, е между 20% и 40% от действителната им стойност."

3. "Приватизацията направи Иван Костов и верните му хора от СДС богати. Мавъра продаде на безценица водещи български предприятия на РМД-та, създадени от директори на държавните фирми и сини активисти. Обещаните от Мавъра големи външни инвеститори така и не дойдоха. Причината е очевидна, макар и недоказана в съда – искаха им се такива комисиони и рушвети, че те се отказваха да купуват у нас.
В началото на 1998 г. вече е приключила генералната репетиция от 1997 г. как се приватизират от свои хора българските държавни предприятия. Иван Костов и правителството му са разработили до съвършенство механизмите за разграбването на общонародната собственост. Схемите са прости, но пък ефективни. РМД-ата източват държавните фирми и ги купуват с техните пари... "



цитирай
4. ba6tata4 - Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво
23.01.2013 15:58
добре не казвам че костов е ангел но поне разбира от политика и икономика,ако беше дошъл бойко или царя преди костов дали щеше приватизацията да протече така как мислиш ,аз мисля че щеше да е по зле,милен велчев още си прибира комисионите,а дянков сега ги подготвя за в бъдеще
цитирай
5. zarenkow - Разбира от политика и икономика ,
23.01.2013 20:13
толкова колкото да създаде стройна организация за тоталното източване на и без това повалената държава. Могат да се изброяват до утре , че и повече кражбите. Огромните далавери с валутния курс , за една нощ станаха реални милионери , Кремиковци за 1 лев и наливане да мнооого милиони след това в частното предприятие и източвани чрез офшорки , при това в абсолютна комбина с червенушковците , Балкан и какво ли не. Мана небесна.. Такъв рекет имаше от поставени от него хора върху фирмите без значение дали са симпатизанти или не , че който по случайност оцеля от мутрите той ги довърши. Това , че не го знаете си е ваш проблем . Поне сте свидетел , че толкова години егото му доминира над умиращото и гърчещо се компрометирано от него СДС. Един тип превърнал СДС от всеобща идея и надежда в мръсна дума. Страхливец дето се кри до последно по времето на Виденовото недоволство и едва в последния момент яхна това недоволство , а и иначе се кри и в самото начало на така наречените промени , на които независимо от глутниците ченгета почтените хора се събираха и изразяваха надеждите си за промяна. С действията си винаги е обслужвал лявата част . Факта на конфронтация с всички в дясно и дефинирайки само един файтон хора за дясното пространството в Бг не е ли достатъчно ясна заявка за обслужване на лявата част и не само това разбира се. Странно ми е , че има все още наивни хора да го споменават с нещо положително.
цитирай
6. ba6tata4 - 5. zarenkow - Разбира от политика и икономика
26.01.2013 17:43
Всъщност, българския капиталов пазар и икономиката ни като цяло, отдавна щяха да се излезли от кризата, нещо което многократно съм казвал, още в 2009 г. ако не бе тъпоумието на политиците ни, желанието на администрацията ни да командва дори цената на яйцата и вечното надуване на монополни цени, плюс увеличената данъчна тежест, все неща които изсмукват пари от икономиката. За съжаление страната ни е била винаги затънала до шия в етатистки идеи* което и пречи да се превърне в икономически тигър. Това обаче не значи да не се съзират възможности за печалби, дори на фона на обраслата и блокирана изцяло от администрация икономика, поне от умните пари. Разбира се някои избушени компании никога няма да се качат, но пред други развитието нагоре тепърва предстои до 2018 г., с известни корекции по пътя.

* Етатизмът - доктрина, според която държавата се намесва директно, по повече или по-малко силов начин, в икономическия и социалния живот. Способи, чрез които държавата упражнява и поддържа монопол, в една или друга степен, върху различните сектори
цитирай
7. zarenkow - Тъпоумието на политиците ни
26.01.2013 20:50
е само показателя за тъпоумието на избралите ги. В тая държава интелектуалния, моралния и управленски ресурс са под санитарния минимум . Хубаво е да е оптимист човек но не е лошо и да е реалист заедно с това. Според мен е невъзможно да се спаси вече България. Тази обреченост е предопределена от извратените морални и етични норми , създадени от комунистите , а заедно с това и извратените витални рефлекси. Само мощен външен фактор , непроизлизащ от така наречения народ е в състояние да спаси този народ от себе си.
цитирай
8. ba6tata4 - мислила сам много над това,има нещо вярно
23.03.2013 19:56
zarenkow написа:
е само показателя за тъпоумието на избралите ги. В тая държава интелектуалния, моралния и управленски ресурс са под санитарния минимум . Хубаво е да е оптимист човек но не е лошо и да е реалист заедно с това. Според мен е невъзможно да се спаси вече България. Тази обреченост е предопределена от извратените морални и етични норми , създадени от комунистите , а заедно с това и извратените витални рефлекси. Само мощен външен фактор , непроизлизащ от така наречения народ е в състояние да спаси този народ от себе си.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ba6tata4
Категория: Политика
Прочетен: 405520
Постинги: 89
Коментари: 194
Гласове: 204
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол