Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
15.08.2017 20:40 - ИЗМАМИТЕ НА 21 ВЕК - синтетичните витамини (ГМО-хранителни добавки)
Автор: dalida Категория: Новини   
Прочетен: 1943 Коментари: 7 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                                 ДАВАМЕ ЛУДИ ПАРИ ЗА ОТРОВИ
- ХРАНИТЕЛНИТЕ ДОБАВКИ, (витамини, минерали, аминокиселини,протеини и др.)


                     ОТ ПРОИЗ­ВОДС­ТВО­ТО ИМ СЕ ПЕ­ЧЕ­ЛЯТ ЛУ­ДИ ПА­РИ!



По ста­тис­ти­ка най-из­год­но­то ин­вес­ти­ра­не на ка­пи­тал след газ­та и неф­та е в произ­водс­тво­то и про­даж­ба­та на фар­ма­цев­тич­ни про­дук­ти и хра­ни­тел­ни до­бав­ки. Не е слу­чай­но, че още в на­ча­ло­то на ма­со­во­то произ­водс­тво на син­те­тич­ни­те ви­та­ми­ни за­поч­ва да се об­ра­бот­ва и чо­веш­ко­то съз­на­ние. На хо­ра­та неп­ре­къс­на­то им се вну­ша­ва от всич­ки въз­мож­ни мес­та, че тех­ният ор­га­ни­зъм из­пит­ва крещ­яща нуж­да от син­те­тич­ни ви­та­ми­ни. Же­ла­ние­то на всич­ки да бъ­дат здра­ви без из­лиш­ни уси­ли­я би­ло из­пол­зва­но хит­ро от тър­гов­ци­те. Няма дом, в кой­то хо­ра­та да не са прие­ма­ли по­не вед­нъж някак­ви из­кус­тве­ни ви­та­ми­ни.

Сред хората би­ту­ва мне­ние­то, че кол­ко­то по­ве­че са ви­та­ми­ни­те в ор­га­низ­ма, тол­ко­ва по-доб­ре. Но то­ва твър­де­ние прос­то не е вярно! Всич­ко трябва да се пра­ви с мярка.

За съ­жа­ле­ние мно­го мал­ко хо­ра зна­ят за то­ва как син­те­тич­ни­те ве­щес­т­ва, вклю­чи­тел­но и ви­та­ми­ни­те, раз­ру­ша­ват на­шия ор­га­ни­зъм.
Американските специалисти в науката за храненето в продължение на седем години са провели мащабно изследване за влиянието на синтетичните биоактивни добавки върху здравето на жените и мъжете на възраст от 30 до 70г.
Анализът потвърдил опасенията на лекарите: приемът на витамини и минерали във вид на хапчета не само не замества използването на НАТУРАЛНИТЕ хранителни вещества, но и може да причини непоправими вреди на здравето. Учените открили, че широко рекламираните синтетични добавки от калций и витамин D, които "предпазват" от остеопороза и фрактури, не помагат. Само при 1% от 36 хиляди жени на възраст от 50 до 79 години, редовно приемащи калций и витамин D, е било отбелязано минимално укрепване на костната тъкан в бедрената кост. Но затова при повече от 10 %, приемането на калций и витамин D във вид на таблетки провокирало появата на бъбречнокаменна болест Син­те­тич­ни­те ви­та­ми­ни се въз­прие­мат от иму­нна­та сис­те­ма ка­то чуж­ди и имунната ни система се включва веднага - изхвърля "чужденците" чрез кожата (потим се) или чрез урината дебелото черво също се включва във войната.Така след време се появяват т.н. алергии.


Ви­та­мин В6: нат­руп­вай­ки се, той пре­диз­вик­ва нев­ри­ти и по­ни­жа­ва съп­ро­ти­ва­та на ор­га­низ­ма сре­щу ин­фек­ции.
Ас­кор­би­но­ва ки­се­ли­на (ви­та­мин С): при ви­со­ка кон­цен­тра­ция в ор­га­низ­ма мо­же да при­чи­ни га­де­не, пов­ръ­ща­не, по­ма­га за рас­те­жа на зло­ка­чес­тве­ните ту­мо­ри.
Ви­та­мин D: мо­же да по­ви­ши кръв­но­то нал­яга­не, да при­чи­ни ари­тми­я, га­де­не, проб­ле­ми с бъб­ре­ци­те, апо­плек­тич­ни прис­тъ­пи.
Ви­та­мин Е: по­ви­ша­ва опа­снос­тта от тром­бооб­ра­зу­ва­не, из­меня ме­та­бо­лиз­ма на хор­мо­ни­те на щи­то­вид­на­та жле­за, на хи­по­фи­за­та и над­бъб­реч­ни­те жле­зи.


ОР­ГА­НИЗ­МЪТ ИМА НУЖ­ДА ОТ ЖИ­ВИ ВИ­ТА­МИ­НИ!

Човек получава достатъчно количество витамин D от храната и от слънчевата светлина.

В противен случай при особено складиране на синтетични хранителни добавки мускулите на човека се схващат - получават гърчове или синтетиката ще натовари бъбреците, черния дроб или далака - органите които са двигателната и пречиствателна система при човека.

Международната организация за наблюдение на лекарствата и хранителните добавки е провела 14 проучвания, включващи 170 000 души, въз основа на които заявява, че синтетичните аналози на антиоксидантите на бета-каротин, витамин А, витамин Е и селен не възпрепятстват развитието на злокачествените заболявания на храносмилателната система - рак на хранопровода, стомаха, червата, панкреаса и черния дроб. Но най-изненадващо е, че тези добавки значително повишават риска от смърт и от онкологични заболявания.Например бета-каротинът, приеман заедно с витамин Е, повишава смъртността с 10%, а с витамин А - с 30%. Рискът от инфаркт и инсулт при пациенти, приемащи хранителни добавки, и хора, игнориращи мултивитамините, е приблизително един и същ.
Например, приемайки дневната доза на витамин С наведнъж във вид на аскорбинова киселина, човек няма да постигне същия ефект, както при равномерното употребяване на продукти, съдържащи витамин C. Всъщност, винаги е по-добре да изядеш през деня смокиня, портокал, кисело зеле, които, освен витамин С съдържат и други активни вещества, отколкото да се погълне едно хапче.
Последните изследвания сочат, че 84% от хранителните вещества, които приемаме с храната, не се усвояват от организма поради съдържащите се в тях химикали, било то целенасочено добавени или внесени в храната поради замърсяването на околната среда. Това означава, че всеки съвременен човек постоянно натрупва в клетките си токсини и тежки метали, които поема заедно с храната и въздуха. Тези вещества не позволяват на клетката да образува енергия (АТФ) и водят до клетъчен глад.
Ако организма ни има нужда от някой витамин или минерал, той изпраща сигнал до мозъка ни и на нас веднага ни се прияжда храна -богата на калций или витамин С. Така нашият организъм си набавя необходимите витамини, аминокиселини, минерали и всичко, което му е необходимо за да ни поддържа винаги в "час".

Ако предозираме употребата на химическите хранителни добавки или не ги "похапваме" правилно в определеното за това време и сезон се получава следното:
При сърдечноболните витамин Е увеличава риска от сърдечен пристъп, а пушачите, приемащи високи дози витамин Е, по-често умират от мозъчен кръвоизлив.
Ако обаче внесем в организма повече калций във вид на таблетка или в инжекционна форма, организмът го абсорбира 100% дори и да не му е нужен в такова количество. Така той се натрупва в организма и това може да доведе до хиперкалциемия със следните клинични прояви: гърчове, хипертония, песъчинки, съдържащи калций в бъбреците, задържане на ръста при малки деца.
Витамините от група В са необходими за нервната система. Когато се приемат в големи количества, може да се появи нервно напрежение и безсъние.
В заключение може да се каже, че изкуствените витамини и минерали изобщо не са безобидни.Те са ГМО-продукти.


Ис­ти­на­та: Чо­веш­кият ор­га­ни­зъм има нуж­да от на­ту­рал­ни ви­та­ми­ни по всяко вре­ме и във всяка въз­раст. За­то­ва ле­ка­ри­те пре­по­ръч­ват пра­вил­но­то, здра­вос­лов­но хра­не­не.



източници:
https://www.blitz.bg/article/13539
https://www.vesti.bg/zdravoslovno/uchenite-kazvat/kolko-e-goliama-vredata-ot-tabletkite-vitamini-6034948
3. http://drmaneva.com/хранене-и-здраве/за-вредата-от-изкуствените-витамини-и.html
4. http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=452.0





Гласувай:
10


Вълнообразно


1. dalida - Не само хр.добавки са измислица на фармацевтите, има и други
16.08.2017 08:08
нови технологии, които хранителните производители не искат да знаете.

Не всичко, което е бяло на цвят и се представя на витрината за млечен продукт, всъщност е сирене или кисело мляко. Жълтите буци също не са непременно кашкавал. Ето 10 от най-пазените "мръсни" тайни на млечната индустрия:

1
Ако си купите бяла бутилка с надпис "кисело мляко за пиене", може да се окаже, че са ви продали пача с нишесте. Затова, преди да купите т.нар. кисело мляко за пиене, задължително четете дребния шрифт на етикета. Иначе ще ви пробутат продукт, забъркан от свински желатин, модифицирано царевично нишесте, концентрат от моркови, грозде, арония, набухватели, както и млечнокисели бактерии. Със сигурност ще ви провокират и с доста по-ниската си цена. Задължително се слага и плодов подсладител, за да скрие от вас истинския вкус на съдържанието в бутилката.

2
Не си мислете, че сирене се прави само от мляко, става и от телешко шкембе и тебешир. Лошото е, че доскоро често се срещаха и на пазара. Рецептата: разтваря се с вода сухото мляко, за да се получи от 2,8 до 3,5 литра течност. Към нея се прибавя палмовата мазнина в хомогенизатор. Така се постига нужната масленост, като мазнините и водата се свързват с различни емулгатори и се добавя протеин, извлечен от телешкото шкембе. При тази процедура обаче се получават трансмазнини, които се натрупват в кръвоносните съдове на организма и може да ви докарат инфаркт.
3
Българското сурово мляко е рай за бактериите. Замисляли ли сте се за пътя на млякото от обора до хипермаркета. Истината е, че около 50% от произвежданите у нас 1 075 000 тона мляко годишно идват от немодернизирани обори с по 2-3 крави. Броят на бактериите и микроорганизмите в това мляко стига до 1 млн. броя, което е 10 пъти над нормата на ЕС, която е закована на 100 000 броя. Затова и българските стоки, произведени от това мляко, не се допускат за продажба на пазара в ЕС и ги има само в нашите магазини.
4
Надписът "бяло саламурено" върху етикета 100% ви лъже, че ще купите сирене. Това е любима хватка, за да ви пробутат продукт от палмово масло и много Е-та. Заблудата с "бяло саламурено" всъщност е законна. Законът забранява продукт да носи името "сирене", "кашкавал" или "мляко", когато в него няма мляко.
5
Неузрялото сирене е опасно! Познава се, ако е на дупки. Ако бялото саламурено сирене е на дупчици след разрязване, това е сигурен знак, че в процеса на обработка има допуснати грешки. Дупките са индикатор за бактериално замърсяване (например с E.coli), което означава, че санитарно-хигиенните норми при производството на сиренето и/или добиването на млякото не са коректни. Сирене с такива характеристики често има леко неприятен вкус, различен от стандарта. Може да си докарате и стомашно разстройство.
6
Соленото сирене замазва гафове. По-добре не го яжте. Запомнете производителя и марката му и вече не я допускайте в хладилника си. Причината - най-вероятно производителят е добавил повече сол, за да избегне дългия процес на зреене и да продаде по-бързо продукта. Така той рискува вашето здраве и репутацията на фирмата си.
7
Пристрастяване към млякото - гаранция за свръхтегло. Едва ли някой производител ще посочи това на етикета на продукта си, но маслото, сметаната, пълномаслените млека и сирена са с висока масленост и калоричност. Те са източник на наситени мастни киселини и прекомерната им консумация увеличава риска от свръхтегло и затлъстяване.
8
Жълтата буца невинаги е кашкавал. Евтино сирене гауда и едам се преопакова у нас и се предлага като български кашкавал. Причината да се маскира е, че потребителите предпочитат родните продукти, а гаудата, въпреки че е в изобилие, не се търси толкова много. В същото време вносното сирене се прави с растително масло, а не от мляко.
9
Кашкавалът от палма се познава при рязане с нож, престоял в хладилника. Причината е, че растителните мазнини полепват по острието при ниска температура, а млечните - не. Обяснението е, че в палмата има ненаситени мастни киселини, докато животинските са наситени.
10
От мандрата до софрата сиренето поскъпва и с до 100 процента. За приготвянето на килограм трябват около 6,5 литра краве мляко, сметнато при цена от 80 ст./л, само основната суровина струва 5,20 лв. Още около левче отива за мая, закваска, калциев дихлорид, сол, ток, тенекии и памучни кърпи. Добавяме задължителните 20% ДДС и килограмът стига до 7,50 лв. В хипермаркети и бакалии обаче може да намерите сирене и от 15 лв. за килограм. /"Труд"
цитирай
2. dalida - ХРАНИТЕЛНИ НАТРАВЯНИЯ ОТ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ които съдържат МАГНЕЗИЙ
17.08.2017 09:23
ХРАНИТЕЛНИ НАТРАВЯНИЯ ОТ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ
които съдържат МАГНЕЗИЙ

Лекарствено-индуцираната диария е много честа, защото много лекарства могат да предизвикат диария. Този вид диария започва скоро след началото на приема на съответния медикамент. Лекарствените средства, които най-често причиняват диария, са антиациди и хранителни добавки, които съдържат магнезий.

Други лекарства, които могат да доведат до появата на разстройство, са нестероидните противовъзпалителни средства, химиотерапевтици, антибиотици, антиаритмици и лекарства за високо кръвно налягане. Примери за конкретни лекарства, причиняващи разстройство, са мизопростол, хинидин, олсалазин, колхицин, метоклопрамид, цизаприд.

цитирай
3. barin - Интересна поредица си подхванала, ...
19.08.2017 07:54
Интересна поредица си подхванала, dalida. Измамите и конспирациите са много. Редовно ни лъжат отвсякъде и като че ли има някой, който определя кое е добро и правилно и кое трябва да не се казва.
Поздрави!
цитирай
4. dalida - ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ:
22.08.2017 05:57
ЧОВЕШКИЯТ ИНСУЛИН (този, който си инжектират в тялото диабитиците) се получава от Гено-модифицирани (ГМ-клетки) бактерии произведени в яйчниците на китайските мишки и хамстери? т.е. ДНК- бактерии получени от ГМ-бактерии на хамстери!!
цитирай
5. dalida - Да оставим мишките настрана и да погледнем към - талка и нишестето и оцветителите
22.08.2017 19:35
тези съставки учавстват на 80% в хапчетата, които пием и се заблуждаваме че ще се излекуваме от някой болест.

.....

ОЦВЕТЕНОТО НИЩО
****************************

Лабораторно изследване на витамини, продавани в аптеките в България, показа, че всъщност в опаковките има по-скоро оцветено... нищо.

Лабораторното изследване, поръчано от "Нова телевизия", всъщност насочи вниманието и към проблема с идващите предимно от Далечния изток т.нар. хранителни добавки, билки и витамини, който е все по-тревожен за целия Европейски съюз. Официално изследване на рисковете от използването на билкови препарати е започнало във Великобритания, съобщи тази есен в. "Индипендънт". Правителствената агенция по лекарствата е предупредила, че има случаи, при които традиционни китайски медикаменти са предизвикали сериозни странични ефекти и са довели до тежки сърдечни и чернодробни проблеми.
Само през първата половина на годината тези случаи са се увеличили 4 пъти. Това е засилило тревогата на здравните власти. Изследванията са доказали, че в някои от билковите "лекарства" се съдържат тежки метали, пестициди и небилкови съставки, като стероиди например. Търговци на едро в Есекс са глобени с повече от 5 хил. паунда за продажбата на билкови препарати, съдържащи тежки метали, надвишаващи 117 хил. пъти допустимите норми, твърди изданието.
Още повече че

потребителите често стават жертва

на подвеждаща реклама от некоректни производители, които представят своите билкови таблетки като медикаменти и дори им приписват чудодейни лечебни качества. Според специалистите това може да доведе до опасни последици.
Билковите препарати у нас се регистрират като хранителни добавки, а режимът е доста либерален. Достатъчно е дистрибуторът да уведоми Министерството на здравеопазването, че ще бъде извършен внос на определени витамини или билкови хапчета, да представи писмо с информацията, която се съдържа на опаковката, и нещата са уредени.
От Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) и от здравно министерство предлагат в новия Закон за лекарствата да има текст, който да задължи да се регистрират като медикаменти всички препарати, които претендират, че лекуват. Защото сега ИАЛ не проверява съдържанието на билковите таблетки, така че никой не знае има ли в тях пестициди или не.
цитирай
6. dalida - Заех се сериозно с тази трудна задача, да напомням на болни хора да са внимателни, когато купуват хр.добавки, лекарства или билови чайчета
22.08.2017 19:50
и да четат етикетите, поне там където ги има. Много често болни хора се надяват на тези "лекарства" да ги излекуват, но, поради една или друга причина, това не се случва. а, не се случва поради факта, че тези медикаменти не съдържат лековитите вещества.
измамите наистина не са от вчера, затова и аптеките в последните 2 години направо цъфтят като гъби след дъжд. Само в Бургас, от както е новото правителство на коалицията в центъра и около него цъфнаха 5 аптеки и дрогерии, разпостраняващи вносни медикаменти и козметика. Да оставим настрана че цените им са доста високи, но съдържанието в опаковките не винаги е медикамент, а просто рекламен продукт с етикет на медикамент. Билковите чайове горчат и доста често причиняват обриви и отоци по крайниците на хора нищо не подозиращи.

Съгласна съм с агенцията, която предлага всички производители, които имат претенции че билките и хранителните им добавки лекуват да регистрират своите продукти като лекарства. и..тогава ако тези продукти не лекуват, ще попаднат под ударите на здравното ни министрерство.
цитирай
7. dalida - една голяма измама изработена от Здравната каса!
02.09.2017 07:24
За да не плащат фирмите производители на лекарства ДДС и данъци господата направиха така че, 50% от лекарствата да преминат границата като ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ.
ПРИМЕРИ:
- НЕРВОБЕКС - лекарство което се продава без рецепта, защото съдържа отровна съставка, която разрушава клетъчните структури в човешкото тяло - Е-171/титанов диоксид/ всъщност тази добавка се среща и при ЧЕРНИЯ ХЛЯБ, СУХИТЕ МЛЕКА и други храни.

ЕТО какво пишат в сп. ЗДРАВЕ - "Споменатият диоксид уврежда структурата на клетките в червата. По този начин опасните бактерии по-лесно проникват в тях.
Титаниевият диоксид се среща в много храни под обозначение Е171.

При по-продължителния му прием могат да настъпят опасни здравни последствия, установиха учени от американския университет Бингхамптън".

НЕ СЕ ШЕГУВАМ, ТЕЗИ ДАННИ ЗАПИСАНИ ТУК НЕ ГИ ПИШЕ В Т.Н. ЛИСТОВКА.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6197597
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29481
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930