Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2011 10:38 - Историята на AVON
Автор: elika Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4925 Коментари: 1 Гласове:
4





Историята на AVON  – запазени традиции от миналото до днес



По случай 125 години от основаването на компанията за козметика




Няма жена, която да не е използвала поне един продукт на AVON. Ако пък не е ползвала  е чувала името от многобройните представители на компанията или поне веднъж е разгледала техен каталог.     Зад името на  AVON се крие една интересна история, започнала преди 125 г. в Америка. И понеже  държавата не е преживяла социалистически преврати  и национализация, е съхранена през времето и ето до какви огромни успехи е достигнала!       АVON Cosmetics е създадена преди 125 години и е водеща световна козметична компания с над 10 милиарда долара годишен приход. Като най-голямата в света компания за директни продажби, АVON присъства на повече от 100 пазара чрез своите над 5,8 милиона независими Представители. Продуктовата линия на АVON се състои от козметични продукти, бижута и облекла и включва добре познатите козметични серии: AVON Color, Anew, Skin-So-Soft, AVON Solutions, Advance Techniques, AVON Naturals и други.


                    
История   AVON Products Inc., световният лидер за директна продажба на козметични продукти, е основана в САЩ от Дейвид Х. МакКонъл през 1886.      image

Дейвид Х. МакКонъл

Първоначално компанията се е казвала California Perfume, но по-късно основателят й Дейвид МакКонъл я нарекъл AVON на името на реката в родния град на Шекспир, за да засвидетелства любовта си към творбите на родения в английската провинция драматург.


image


Мечтата на Дейвид МакКонъл била да създаде компания, чиито представители успешно да продават бяла и декоративна козметика, парфюмерия и тоалетни продукти от врата на врата, като по този начин на клиентите се предлага персонално обслужване.
   image   Първите парфюми на AVON са изглеждали така     Тази мечта става реалност и превръща AVON в компанията, която познаваме днес. Дейвид МакКонъл не се е стремял да направи AVON единствено преуспяваща, той е искал това да е компания с устойчиви ценности и принципи. Вече повече от един век AVON следва тези принципи и на тях се дължи фактът, че компанията процъфтява с всеки изминал ден. Те са точно толкова важни за нас днес, колкото са били и през изминалите десетилетия.




image
Политиката на фирмата днес е представена от служителите по следния начин:

1. Ние предоставяме възможност на всеки да печели и така допринасяме за щастието и просперитета на нашите сътрудници. 2. Доставяме на семействата по целия свят продукти с най-високо качество, придружени с 100% гаранция. 3. Предлагаме на Клиентите си обслужване, което се отличава с любезност и услужливост. 4. Високо ценим приноса на нашите служители и Представители, от който зависи просперитетът на AVON. 5. Споделяме с другите благотворните резултати от разрастването и просперитета на нашата компания. 6. Поемаме всички отговорности на една корпоративна компания, като допринасяме за благоденствието на обществото и опазването на околната среда там, където работим. 7. Стремим се да поддържаме жив дружелюбния дух на AVON, създаден от основателя Дейвид МакКонъл.    image 1886
…историята на Компанията започва от нейния създател Дейвид МакКонъл и комплекта от пет различни аромата „The Little Dot Parfume Set”, включващ : хелиотроп, виолетка, бяла роза, момина сълза и зюмбюл.
1890
През тази година за пръв път се отпечатва Брошурата на AVON. Тя разказва за нашите продукти, без да включва илюстрации.
 
1897
Дейвид МакКонъл решава да създаде своя собствена лаборатория в Сафърн, щата Ню Йорк. Днес, изследователската работа по всеки наш продукт от категория „грим” и „бяла козметика”, сe извършва в този център.
 
1905 Това е годината, през която въвеждаме на пазара първите си продукти от категория грим : течен и прахообразен руж. 1906 Печатаме своята първа цветна Брошура. 1920 За пръв път продажбите ни достигат един милион щатски долара. 1927 През тази година представяме първата серия продукти за бяла козметика - TheGertrudeRecordonFacialTreatmentSet 1929 На пазара се предлагат първите продукти с търговската марка AVON. 1953 Излиза първата телевизионна реклама на AVON, логично следствие от големия брой продадени телевизори през 50-те години.


image

  1955 Нашата мисия да подобряваме живота на жените по света, вече си има име – Фондация AVON. Днес Фондацията отбелязва своята 50-годишнина и работи основно в две области : борба с рака на гърдата и даване на повече възможности за развитие на жените. През 2005 г. социалните проекти на AVON в 50 страни по света събират и даряват повече от 450 милиона долара за хуманитарни цели. Походът на AVON срещу рак на гърдата подкрепя осигуряването на достъп и търсенето на лек за заболяването и осигурява финансиране в пет области : повишаване на здравната култура на жените, прегледи и диагностика, достъп до лечение, спомагателни дейности и изследователска работа. 1972 За пръв път продажбите ни достигат един милиард щатски долари. 1975 През тази година AVON става най-големият производител на бижута в света, след само четири години в този бизнес. 1986 AVON празнува своя 100-годишен юбилей.

AVON е първата голяма козметична компания, която през 1986 използва стабилизиран ретинол - най-чистата форма на Витамин А, в продуктите против стареене на кожата.
1987 Компанията прилага революционен метод в бялата козметика –първа на пазара използва стабилизираната форма на Витамин А (ретинол) и Витамин С в продукти против стареене и за хидратиране, и изсветляване на кожата. 1989 AVON става първата голяма козметична компания в света, която спира да тества продуктите и техните съставки върху животни. 1991 Въвеждаме алфа-хидрокси технологията на масовия пазар с лансирането на революционния продукт - AnewPerfecting ComplexforFace. 1999 През месец ноември AVON назначава своя пръв Изпълнителен директор жена - Андреа Джанг.
Компанията обявява своята първа глобална рекламна кампания. Кампанията е под надслов “Нека поговорим” и набляга върху уникалната връзка на AVON с жените по цял свят.
2000 Стартира първата по рода си глобална рекламна кампания на AVON под надслов “Нека поговорим”, която се фокусира върху уникалната връзка на компанията с жените по цял свят.
Големите тенис звезди Винъс и Серена Уилямс са избрани за говорители на кампанията.
2004 Номинираната за Оскар актриса Салма Хайек става световен говорител на компанията и лице на престижната колекция от аромати AVONTodayTomorrowAlways и на AVONColor. 2005 На 33-то си годишно награждаване, Световната фондация за оценяване на аромати - Fragrance Foundation награди нашия Today. Tomorrow. Always за аромат на годината в категорията дамски аромат на компания за директни продажби. 
През тази година откриваме своя нов изследователски център в Сафърн, щата Ню Йорк. Модерната лаборатория струва на компанията 100 милиона щатски долара. Тя е построена върху основите на първата лаборатория и продължава мисията на свояосновател – AVON да бъде пазарен лидер в областта на проучването и иновациите.
    Източник: Информацията е взета от сайта на AVON. Снимки: Интернет Подготви: Елена Колева   Авторски материал - при нарушение на авторските права ще бъде търсена законовата отговорност от виновните лица!



Гласувай:
4



1. veselinka - Чудесни снимки сте открили! Браво!
04.05.2011 16:52
Много интересен материал. Прави сте - ако не беше "социализъма" и "комунизъма" в България много български предприятия щяха да се похвалят с подобни успехи и история. Жалко за нашата страна!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elika
Категория: Хоби
Прочетен: 3680393
Постинги: 856
Коментари: 1260
Гласове: 2402
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930