Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2014 22:48 - СПАСЕН-КОЙ ЩЕ Е СПАСЕН И КОГА?
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 5578 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,
Представям ви прекрасен урок на Израел. Мнозина от вас мислите, че сте спасени. Ще разберете, дали това е вярно и какво е, както и кога ще стане спасението.
Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота! Обичам да казвам това-Божията събота!
Всичко, което ние сме чували в църквите в които сме израсли е измислица. Няма нищо общо с истината. Бях много очуден когато започнах да изучавам Библията и установих, че нищо от това, което бях чувал в църквата няма общо с Библията. Сатана пече хора в ада, мъртвите са си живи и са на небето, живите ще бъдат грабнати на небето, закон вече няма и още, и още.
И едно от нещата които много ме очуди е, че като приемеш Исус си вече спасен. Но това няма нищо общо с истината. Ако вече съм спасен-не мога да изгубя това си спасение! Разбирате ли какво казвам?
Но веднъж като разбрах, че не съм спасен, разбрах, че трябва да правя нещо, за да спася себе си. Хората казват-„от както бях спасен“... Аз ги питам-от какво? И те не могат да ми отговорят.
Ще започнем урока от Матей 24 глава. Тук Исус каза нещо и хората изобщо не обръщат внимание какво е то. Вижте-само ако четете цялата Библия-ще започнете да разбирате какво става.

1 И като излезе Исус от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат зданията на храма. 
2 А Той в отговор им рече: Не виждате ли всичко това? Истина ви казвам: Няма да остане тук камък на камък, който да се не срине. 

През 70 година това се е изпълнило. Генерал Тит е разрушил Ерусалим и нищо не е останало. За това зная, че тази западна стена сега не е от тогава.

3 И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века? 

Те го попитаха точен въпрос. И вижте какво им отговори.

4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой; 

Това е, което Исус каза първо.

5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина. 
 
Защото ще дойдат в името на Хари Кришна? Или на Алах? Но за кого ви предупреди Исус? За тези които ще дойдат в името на Исус. И когато слушате тези които лъжат-а не обръщате внимание какво казват, то вие ще сте от заблудените. И къде стоят те-на амвона в църквите които посещавате...
 
11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина. 

Къде са те?

12 Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее. 
13 Но който устои до край, той ще бъде спасен. 

Исус не лъже! Вижте-краят тук ли е? Не е! Значи никой няма спасен все още. Нали така? Вижте как просто е!
Матей 22 глава-съвсем просто е. Но хората казват-от както бях спасен преди 20 години... и захапват свинската пържола... А ето-хората и на това тук не обръщат вмнимание.

1 И Исус почна пак да им говори с притчи, като казваше: 
2 Небесното царство прилича на цар, който направи сватба на сина си. 
3 Той разпрати слугите си да повикат поканените на сватбата; но те не искаха да дойдат. 

Първо Господ изпрати до Израел. Но те не искаха да дойдат. И до днес не искаме... И какво стана:

4 Пак изпрати други слуги, казвайки: Речете на поканените: Ето, приготвих обеда си; юнците ми и угоените са заклани, и всичко е готово; дойдете на сватба. 

Не става въпрос за старото време-става въпрос за сега! Исус вече умря за нас-той беше убит за нас.

5 но те занемариха поканата, и разотидоха се, един на своята нива, а друг на търговията си; 
6 а останалите хванаха слугите му и безсрамно ги оскърбиха и убиха. 

И до днес се отнасят така със служителите на Господа. Кажете им, че Санта Клаус не може да съществува и вижте какво ще стане...

7 И царят се разгневи, изпрати войските си и погуби ония убийци, и изгори града им. 

И Господ направи това в 70 година. Съсипа Ерусалим до земята.

8 Тогава казва на слугите си: Сватбата е готова, а поканените не бяха достойни. 
9 Затова идете по кръстопътищата и колкото намерите, поканете ги на сватба. 

Идете и поканете от всичките народи!

10 И тъй, ония слуги излязоха по пътищата, събраха всички колкото намериха, зли и добри; и сватбата се напълни с гости. 

Всички са поканени. Имаме и днес в църквата хора които не са добри-но те се опитват да станат добри. Някои ми казват, че имаме хора които имат лошо поведение. Но докато не го показват тук-не е проблем за нас.

11 А царят, като влезе да прегледа гостите, видя там един човек, който не бе облечен в сватбарска дреха. 
12 И каза му: Приятелю, ти как си влязъл тук без да имаш сватбарска дреха? А той мълчеше. 

Момент сега-означава, че не можеш да дойдеш при Господа както си! Трябва да промениш първо себе си. Нека ви кажа нещо-ако съм дошъл какъвто съм бил, щях да ви обера, щях да преспя с жените ви, щях да ви измамя... Не можете да се явите на сватбата както сте сега!

13 Тогава царят рече на служителите: Вържете му нозете и ръцете, и хвърлете го във външната тъмнина; там ще бъде плач и скърцане със зъби. 

Сестри и братя-това е огненото езеро. Не можете да дойдете при Бога каквито сте-трябва да се промените! Ще ви покажа що за сватба е това и какво е облеклото дето трябва да носите за тази сватба.

14 Защото мнозина са поканени, а малцина избрани.

Вижте това-мнозина са повикани, но малцина са избрани. Защо не сте от избраните-евентуално-защото не сте дошли както Господ ви иска! Факта е, че всички са повикани, но дали сте избрани? И ако отпаднете-това е защото нямате правилното облекло.
Откровението 19 глава-ще разберете на коя сватба сте поканени! Когато Исус дойде, не беше пратен до никого, но само до Израел. Единствената жена дето не беше от Израел-която нарече кучка-само с нея имаше взимане-даване, защото тя имаше невероятна вяра. Вижте-ако вярвате в Бога на Израел-той ще ви покаже как да му служите.

7 Нека се радваме и се веселим и нека отдадем Нему слава; защото дойде сватбата на Агнето, и Неговата жена се е приготвила. 

Сватбата на Агнето! На нея сте поканени.

8 И на нея се позволи да се облече в светъл и чист висон; защото висонът е праведните дела на светиите. 

Това е дрехата, която този млад човек нямаше и беше отишъл на сватбата. Защото се опитваше да има своята праведност а не праведността, която е от Бога. И така-трябва да сте от физическият или от духовният Израел.

9 И каза ми: Напиши: Блажени тия, които са призвани на сватбената вечеря на Агнето. И казва ми: Тия думи са истинни Божии думи. 

Не стана ли Господ и не прислужваше ли на трапезата? А сега ние правим това. Ние сме тези на които е поръчано да учим хората и трябва да учим всички хора. И трябва да им покажем какво трябва да е облеклото им за да дойдат на сватбата. И ето-този младеж дето не беше облекъл дрехата на светиите-той видя какво е да си спасен, но не остана спасен.
Нека видим 2 Петрово 1 глава. Когато някой каже, че е спасен/а-те просто и понятие си нямат какво става.

2 Благодат и мир да ви се умножи чрез познаването на Бога и на Исуса, нашия Господ. 
3 Понеже Неговата божествена сила ни е подарила всичко що е потребно за живота и за благочестието, чрез познаването на Този, Който ни е призовал чрез Своята слава и сила; 

Тези от нас които имат разбиране, знаем, че трябва да правим нещо за да достигнем до Божието Царство.

4 чрез които се подариха скъпоценните нам и твърде големи обещания, за да станете чрез тях участници на божественото естество, като сте избягали от произлязлото от страстите разтление в света; 

Той ни е обещал нещо! Ако правим това, което Той казва, ще се спасим от ужасите които идват и ще достигнем до него. И ще станем като него.

5 то по самата тая причина положете всяко старание и прибавете на вярата си добродетел, на добродетелта си благоразумие, 

Трябва да имаме знанието! Не да чакаме Светият Дух да ни каже... Трябва да вършим нещо! И рано или късно ще стигнем до Бога. И ще станем Божии.

6 на благоразумието си себеобуздание, на себеобузданието си твърдост, на твърдостта си благочестие, 

И ако не правим това-ние не растем. И всяко растение дето не расте-ще се изскубне.

7 на благочестието си братолюбие, и на братолюбието си любов. 

Да обичаш брата си означава да му покажеш какво казва Господ. Не твоето мнение, но какво казва Господ.

8 Защото ако тия добродетели се намират у вас и изобилват, те ви правят да не сте безделни нито безплодни в познанието на нашия Господ Исус Христос. 

И ако вие притежавате тези неща-ще спасите себе си. Но ако не-забравяте дори, че вчера сте били кръстени и сте излезли от водата без грях. Всичко отива....

9 Но оня, у когото те не се намират, е сляп, късоглед, и е забравил, че е бил очистен от старите си грехове. 
10 Затова, братя, постарайте се още повече да затвърдявате вашето призвание и избиране; защото, като вършите тия добродетели, никога няма да изпаднете. 

Постарайте се да вършите тези неща! Значи от вас зависи. Вие трябва да правите това. Господ каза-който иска-нека дойде. И ето-сега разбирате, че не можете да отидете при Господа каквито сте. Трябва да се промените. Не можете да търсите да нараните хората. Трябва да имате търпение, да сте благочестиви. Иначе лъжете себе си, че сте нещо.
Ще видим Евреите 10 глава. Ако човек не е с Бога-това лесно се вижда-по поведението му. Никого не можем ад излъжем. Поведението ни показва, дали сме с Бога или не сме. Мнозина все вършат зли неща, и като ги хванат, обвиняват други за това. Причината е, че не са порасли. Спомнете си какво каза Исус за тръните и пшеницата-ще ги отдели при жътвата.

35 И тъй, не напущайте дръзновението си, за което имате голяма награда. 
36 Защото ви е нужно търпение, та, като извършите Божията воля, да получите обещаното. 

Вижте тов! Трябва да вършите Божията воля-за това ви трябва да знаете каква е тя. И трябва да имате търпение-до края.

37 "Защото още твърде малко време И ще дойде Тоя, Който има да дойде, и не ще се забави. 
38 А който е праведен пред Мене, ще живее чрез вяра; Но ако се дръпне назад, няма да благоволи в него душата Ми".
 
Праведният ще живее чрез вярата си. Вашата вяра в Бога ще ви направи да се контролирате, да се промените по Бога, да вършите това, което Бог иска. И така-вашата вяра ще ви държи живи.

39 Ние, обаче, не сме от ония, които се дърпат назад, та се погубват, а от тия, които вярват та се спасява душата им. 

И не трябва да се обръщаме на зад към миналото-когато бяхме зли и против Бога. И така-трябва да се променим съобразно с това, което иска Господ и тогава ще вървим напред към Царството. И не-това няма да стане за една нощ-трябва да работим над него. Да наблюдаваме поведението си, разговора си. Защото Господ ни наблюдава. И не можем да го излъжем. Можем да излъжем и най-близките си, но не и ангела на Господа и съответно-Господ.
Нека видим Матей 24 глава. Вие трябва да издържите до края, да оцелеете, за да се спасите. Трябва да разберете, че от вас зависи. Защото Господ контролира дори и Сатана и той не може да направи нищо самостоятелно без разрешението на Господа. Сатана е служебен дух. И Господ го използува да му бъде разрушителят. За това не приемам, че някой ви е накарал да направите нещо зло-вие сте го направили. Ако искате да видите врага-вижте се в огледалото.
45 Кой е, прочее, верният и разумен слуга, когото господарят му е поставил над домочадието си; за да им дава храна на време? 

И ако изберете Господа-ще имате живот

46 Блажен е оня слуга, чийто господар, като си дойде, го намери, че прави така. 

И ако вършите работата на Господа-той няма да ви забрави. Спомнете си притчата за онзи благородник, дето отиде да получи царска власт и какво раздаде на сругите си. Пари и те търгуваха с тях. И какво стана като се върна-раздаде им според вярата и службата им.

47 Истина ви казвам, че ще го постави над целия си имот. 
48 Но, ако оня слуга е зъл, и каже в сърцето си: Господарят ми се забави, 
49 и той почне да бие служителите си, и да яде и пие с пияниците, 
50 господарят на оня слуга ще дойде в ден, когато той не го очаква, и в час, когато не знае, 

Господ може да дойде за вас довечера! Защото вие вървите против Господа. И когато не го очаквате-тогава ще дойде.

51 и, като го бие тежко, ще определи неговата участ с лицемерите; там ще бъде плач и скърцане със зъби. 

И ще ви прати в огненото езеро. Съвсем просто е. Господ е поставил тези неща тук, за да ги четете и разберете. Аз зная какво мога и какво не мога да правя. Зная. Защото чета Библията. И ако вършите това, което Господ изисква-той ще ви благослови. Не разчитайте на парите си, на образованието си, на познанието си дори за света-това всичкото е временно. Разчитайте на Господа!
Евреите 3 глава

4 Защото всяка къща се строи от някого; а Тоя, Който е устроил всичко, е Бог. 
5 И Моисей беше верен в целия Божий дом, като слуга, за да засвидетелствува за онова, което щеше да се говори по-после; 
6 а Христос, като Син, беше верен над Неговия дом. Неговият дом сме ние, ако удържим до край дръзновението и похвалата на надеждата си. 

Ние сме от дома на Исус АКО! Ако удържим до края в дръзновението и надеждата, да станем богове. Това е, което е обещал Исус на тези които вършат това, което той иска. Вие отивате на работа и се надявате, че ще ви бъде платено. Ако нямате надежда, че ще ви платят-защо да отивате на работа?
Римляните 8 глава. Хората мислят, че Господ ги е приел и сега могат да си правят каквото си искат. И казват-Господ ме разбира. Това точно е проблема-че те разбира! Къде ще се скриеш от него?

24 Защото с тая надежда ние се спасихме; а надежда, когато се вижда изпълнена, не е вече надежда; защото кой би се надявал за това, което вижда? 

Ние сме спасени по надежда? Разбирате ли това? Надяваме се, че ще бъдем спасени. Защото ако сме спасени-защо да се надяваме?

25 Но, ако се надяваме за онова, което не виждаме, тогава с търпение го чакаме. 

Вие се надявате да станете безсмъртни-значи трябва да имате търпение и да вършите правда! Колко дълго? Колкото е необходимо. Вие вършете вашата част. И докато вършите това и се надявате-имате надежда. И ако това правите-ще получите и заплатата-вечният живот. Престанете да мислите, че сте спасени, защото тогава можете да правите всичко. Никой още не е спасен.
1 Солунци 5 глава

5 Защото вие всички сте синове на светлината, синове на деня: не сме от нощта, нито от тъмнината. 
6 И тъй, да не спим, както другите, но да бъдем будни и трезвени. 
7 Защото, които спят, нощем спят, и които се опиват, нощем се опиват; 
8 а ние, като сме от деня, нека бъдем трезвени и нека облечем за бронен нагръдник вяра и любов и да турим за шлем надеждата за спасение. 

Нека бъдем търпеливи и да чакаме. Облечете се в бронята на вярата и имайте надежда за спасение. Човекът наруши Закона на Бога още от Едемската градина. И ето-от тогава ние умираме. И сега имаме надежда, че ще се спасим. И докато имаме тази надежда-имаме възможност да спасим себе си.
Нека видим Захария 9 глава. Хората не искат да се занимават с тези неща, защото трябва да променят поведението си. Някои казват-като остарея, тогава ще започна да търся Господа. Не може да бъде, сестри и братя-Господ е обяснил и това в Бибилята. Защото, като сте стари, на кого ще служите? Вие едва ходите, как ще служите на Господа? Това е факта.

9 Радвай се много сионова дъщерьо; Възклицавай, ерусалимска дъщерьо; Ето, твоят цар иде при тебе; Той е праведен, и спасява, Кротък, и възседнал на осел, Да! на осле, рожба на ослица.
 
Знаем, че това е Исус. Пророците казаха това.

10 Аз ще изтребя колесница из Ефрема, И кон из Ерусалим, И ще се отсече бойният лък; Той ще говори мир на народите; И владението Му ще бъде от море до море, И от Ефрат до земните краища. 

От море до море-на тази земя. Исус ще управлява цялата планета. Но преди това трябва да направи нещо:

11 А колкото за тебе, Израилю, по причина на кръвта на сторения от тебе завет с Мене, Аз изведох затворниците ти Из безводния ров. 

Той първо трябваше да умре, за да ни даде надежда. Защото до тогава сме били в безводен кладенец-в примките на смъртта. И така-преди да дойде и да управлява земята-трябваше да подскигури това, че на земята да има живи хора. Защото ние сме били живи мъртъвци преди Исус да умре за нас.

12 Върнете се в крепостта, Вие обнадеждени затворници; Още днес възвестявам, Че ще ти въздам двойно; 

Днес ни казва това! Но ние трябва да се обърнем към него. За това сме били затвроници на надеждата. До Исус не сме имали изобщо надежда-сега я имаме.
1 Петрово 1 глава. Като започнете да четете тези неща, ще разберете, че в църквата, която посещавате, ви лъжат. И не ви говорят нищо от истината. Но вие трябва да знаете тези неща-те ще ви спасят. И ако вие не искате да ги пазите и знаете-вие ще сте си виновни за това, че ще идете в огненото езеро.

3 Благословен да бъде Бог и Отец на нашия Господ Исус Христос, Който според голямата Си милост ни възроди за жива надежда чрез възкресението на Исуса Христа от мъртвите, 

Който ни възроди за жива надежда! Как направи това: чрез възкресенито от мъртвите. И така-даде ни надежда, че дори и като бяхме осъдени да умрем-получихме надежда за живот! И надежда, че можем да станем богове.

4 за наследство нетленно, неоскверняемо, и което не повяхва, запазено на небесата за вас, 

И ето каква е нашата надежда. Че ще бъдем като Исус. И ето-смъртта беше вече вторият фактор, а не първият и основният. Сега вече имаме надеждата за вечен живот като богове. Вижте-като видите какво направи Господ Исус-вече имате надежда, че и вие можете да достигнете това. Но ако вече сте спасени-какво може да ви се случи? Все едно да отидете да работите за голяма компания и понеже сте приети вече там-да не работите нищо и да отивате когато си искате? Колко време ще работите там?
Тит 3 глава

1 Напомняй им да се покоряват на началствата и властите, да ги слушат и да бъдат готови за всяко добро дело, 

Трябва да разберете това-трябва да пазите закона! Защото ако наричате себе си християни, а не пазите закона на Бога-вие замърсявате неговото име!

2 да не злословят никого, да не бъдат крамолници, да бъдат нежни и да показват съвършена кротост към всичките човеци. 
 
Има такива хора които постоянно търсят как да се заяждат. 
 
7 та, оправдани чрез Неговата благодат, да станем, според надеждата, наследници на вечния живот. 

Според надеждата! Като пазим това, което той иска.

8 Вярно е това слово. И желая да настояваш върху това, с цел ония, които са повярвали в Бога, да се упражняват старателно в добри дела. Това е добро и полезно за човеците. 

Вижте това-да се упражняваме в добри дела! Какво са делата? А на вас са ви казали, че вече дела не се искат... И ако това правим-това е добро за човеците. Ако нашето поведение е лошо-Господ ще се погрижи за нас да идем в огненото езеро. Вижте-съвсем не е шега. И така-ако се надявате на вечен живот-трябва да вършите съответните дела. И от вас си зависи какво ще стане с вас.
Филипяните 3 глава-ще видим какво казва Павел за спасението. Трябва да знаете тези неща. Когато някой ви каже, че е спасен-попитайте го-от какво? Спасен е минало време...

3 защото ние сме обрязаните, които с Божия Дух се кланяме, и се хвалим с Христа Исуса, и не уповаваме на плътта. 

Ние сме обрязаните и ние вярваме в Исус. Ние сме оригиналните християни. И ние сме учили света на християнството. Защо Исус каза, че спасението е от Юдеите? И това е факта.

4 При все че аз мога и на плътта да уповавам. Ако някой друг мисли, че може да уповава на плътта, то аз повече, 

Павел ви казва, кой е той.

5 бидейки обрязан в осмия ден, от Израилевия род, от Вениаминовото племе, евреин от евреи, досежно закона фарисей, 

Павел е Евреин. Ние сме Евреи. Истинските Евреи. И Павел е бил напълно наясно със Закона.

6 по ревност гонител на църквата, по правдата, която е от закона, непорочен. 

Павел е преследвал Църквата, която е следвала Исус и Павел е бил при убиването на Стефан.

7 Но това, което беше за мене придобивка, като загуба го счетох за Христа. 
 
И всичко това стана нищо след като Господ обърна Павел към себе си.
 
10 за да позная Него, силата на Неговото възкресение, и общението в Неговите страдания, ставайки съобразуван със смъртта Му, 
11 дано всякак достигна възкресението на мъртвите. 

По всякакъв начин да достигна до възкресението на мъртвите. И ако се старая-може би ще стигна до това. Ето-над това работим и ние.

12 Не че съм сполучил вече, или че съм станал вече съвършен; но гоня изподир, дано уловя, понеже и аз бидох уловен от Христа Исуса. 

Не, че съм получил! И не съм още съвършен-съвършен, означава, че си бог! И Павел работи над своето спасение. Защото иска да е като Господ. Но не е още така. И ние работим и очакваме в бъдещето да станем като Исус.

13 Братя, аз не считам, че съм уловил, но едно правя, - като забравям задното и се простирам към предното, 

Павел ви говори тук-той още не е достигнал до спасението си! И ето-забравяме това, което сме правили и започваме на чисто. Не можете да оправите къща, която вече е изгоряла-трябва да започнете от ново.

14 пускам се към прицелната точка за наградата на горното от Бога призвание в Христа Исуса. 

Още не съм достигнал целта, но се стремя към нея. И ето-наградата още не е дадена.
Сега да видим 1 Коринтяни 9 глава-трябва да работим над своето спасение. И не е трудно: трябва да контролираме емоциите си, лошото си поведение. Трябва да работим над себе си. И да се стараем-това е цялата работа. Господ ни вижда. И който издържи в истината до края-той ще бъде спасен.

24 Не знаете ли, че, които тичат на игрището, всички тичат, а само един получава наградата? Така тичайте, щото да я получите. 

Виждате това-нали?

25 И всеки, който се подвизава, се въздържа от всичко. Те вършат това за да получат тленен венец, а ние нетленен. 

Трябва да се наблюдавате и да внимавате какво е поведението ви и разговора ви.

26 И тъй, аз така тичам, не като към нещо неизвестно; така удрям, не като че бия въздуха; 

Зная битката, която водя и зная как да я водя.

27 но уморявам тялото си и го поробвам, да не би, като съм проповядвал на другите, сам аз да стана неодобрен. 

Държа тялото си в подчинение и внимавам, какво говоря. Всички тези писма дето Павел е писал-внимава какво пише и внимава да не наруши закона на Бога. Вижте-Господ иска да знае, ксакво сте направили за него в последно време.
И ако не правим нищо за Господа, но претендираме само, че сме християни-ще имате голям проблем-Евреите 6 глава. Вижте-когато нарушите закона на Господа-сте в сериозен проблем.

1 Поради това, нека оставим първоначалното учение за Христа и нека се стремим към съвършенство, без да полагаме изново за основа покаяние от мъртви дела, вяра в Бога, 

Нека се стаарем да сме съвършенни, да работим за това. Но никой не иска да се труди за това. Веднъж като разберете истината, но се обърнете от нея-става страшно. 
 
4 Защото за тия, които веднъж са били просветени, и са вкусили от небесния дар, и са станали причастници на Светия Дух 

Обърнете внимание на това изречение-не е възможно!!!

5 и са вкусили, колко е добро Божието слово, още са вкусили и от великите дела, които въвеждат бъдещия век, 
6 а са отпаднали, невъзможно е да се обновят пак и доведат до покаяние, докато разпъват втори път в себе си Божия Син и Го опозоряват. 

Вие знаете каква е истината. Опитали сте Словото и колко е добро. И знаете за вечният живот, но сте се обърнали обратно към неправдата-невъзможно е вече за вас да достигнете до вечният живот. Разбирате ли това? Страшно е! Защото Исус няма вече да дойде и да умре за когото и да било! Невъзможно е. Вижте-ако не се промените-няма да стане. Аз бях роден луд... Хората не мислеха, че ще оживея повече от 25 години... Но ето-промених се, защото намерих Господа. Така можете и вие и трябва да промените себе си! Когато прочетох това за първи път-уплаших се до смърт. И Господ ме накара да се променя-иначе бях ужасен човек. Слагам всичко на масата-какво ще правите с това-ваша си работа.
2 Петрово 2 глава

1 Но имало е лъжливи пророци между людете, както и между вас ще има лъжливи учители, които ще въведат тайно гибелни ереси, като се отричат даже от Господаря, Който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел. 

Господ ви казва-ще има такива лъжливи пророци между вас. И ги има в изобилие. Но вижте какво ще стане с тях.

2 И мнозина ще последват техните похотливи дела, поради които човеци пътят на истината ще се похули. 

И мнозина ги следват. И те нямат истината-и не искат да се занимават с нея.

17 Те са безводни кладенци, мъгли тласкани от буря, за които е запазена мрачна тъмнина [до века]. 

Те са мъртви още сега.

18 Защото, като говорят с надуто празнословие, те с разтленността подмамват в плътските страсти ония, които едвам избягват от живеещите в заблуда. 

Те ви говорят големи думи, но ви водят към огненото езеро. Те имат богат речник, но не и знание.

19 Обещават им свобода, а те сами са роби на разврата; защото от каквото е победен някой, на това и роб става. 

Те ви казват, че Христос направи всичко-вие не трябва да вършите нищо. Не давайте някой да ви пороби... Ходете в свободата... А те самите са роби на разврата.

20 Понеже, ако, след като са избягали от светските мръсотии чрез познаването на Господа и Спасителя Исуса Христа, те пак са се сплели в тях и остават победени, то последното им състояние е станало по-лошо от първото. 
21 Понеже по-добре би било за тях да не бяха познали пътя на правдата, отколкото след като са го познали, да се отвърнат от предадената на тях света заповед. 

По-добре да не са знаели истината, от колкото да я знаят и нарушават умишлено. Защото ако не биха знаели истината, биха могли да се спасят. Но като я знаят и я потъпкват-не е възможно те да спасят себе си.

22 С тях се е случило това, което казва истинската пословица: Псето се върна на бълвоча си, и: Окъпаната свиня се върна да се валя в тинята. 

И тогава сте сравнени с куче, което яде своето повръщано и свиня, която се връща да се валя в мръсотията.
Нека видим Евреите 10 глава. Спасени ли? Спасени от какво? Господ иска да знаете тези неща. За да можете да спасите себе си. Трудно е да се държи тази плът под контрол. Това е факта. Тази плът иска постоянно да ни убие. Иска жената на съседа, иска къщата на съседа и т.н. Кой ще ни спаси от тази примка? Само Исус, но трябва да пазим всичко, което той иска.

26 Защото, ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за грехове, 
27 но едно страшно очакване на съд и едно огнено негодуване, което ще изпояде противниците. 

И това е огненото езеро. Смъртта влезе в живота поради греха. Исус дойде и ни освободи от примката на смъртта. И сега можете да грешите колкото си искате, защото сте под благодат? Това е пълна глупост. И ако грешите умишлено-има само едно решение за вас-огненото езеро.

28 Някой, който е престъпил Моисеевия закон, умира безпощадно при думата на двама или трима свидетели; 
29 тогава колко по-тежко наказание, мислите, ще заслужи оня, който е потъпкал Божия Син, и е счел за просто нещо проляната при завета кръв, с която е осветен, и е оскърбил Духа на благодатта? 

И ще има много по-сериозно наказание от убийството с камъни. Огненото езеро.

30 Защото познаваме Този, Който е рекъл: "На Мене принадлежи възмездието, Аз ще сторя въздаяние"; и пак: "Господ ще съди людете Си".
31 Страшно е да падне човек в ръцете на живия Бог. 

Страшно е да попаднеш в ръцете на Господа! Защото ако умрете в неправда, ще ви възкреси и ще ви прати в огненото езеро. Не можете да избягате от него. И ако потъпчете кръвта на Исус-не е възможно да се спасите вече. И ето-ако се опитвате да бъдете праведни, но съгрешите-паднете на колене и молете Отец в името на Исус да ви прости.
Вижте-Бог твори богове. И за това ви дава всеки шанс да спасите себе си. Бог е в мисията да спаси всички, но си зависи от хората. И ако пожелаете да се спасите и да бъдете вечно живи и богове-правете това, което Исус изисква. Не е така трудно-просто не правете това, което ви е забранил. Защото винаги има последици-от всяко действие! Не можете да вършите неправда и да мислите, че ще се отървете-няма такова нещо.
Числа 15 глава

27 Но ако една душа съгреши от незнание, той трябва да принесе едногодишна коза в принос за грях. 
28 И свещеникът да направи умилостивение пред Господа за човека, който е съгрешил от незнание; когато съгреши от незнание, да направи умилостивение за него, и ще му се прости. 

Исус вече дойде и за това животни не се убиват. И сега-ако съгрешите от незнание-молете се на Отец в името на Исус да ви прости.

29 Един закон да има за вас, както за туземеца от израилтяните, така и за чужденеца, който е пришелец между тях, когато съгреши от незнание. 

Няма разлика-Закона е един за всички. Защото всички са синове и дъщери на Адам. Всички сме еднакви-два крака, две ръце, една глава, две очи, две уши...

30 Но ако някой съгреши с надменна ръка, бил той туземец или чужденец, той показва презрение към Господа; тоя човек ще бъде изтребен измежду людете си. 

Но ето сега-ако извършите грях-нарушите закона-умишлено-нямате и шанса.

31 Понеже е презрял словото на Господа и престъпил заповедта Му, тоя човек непременно ще се изтреби, беззаконието му ще бъде върху него. 

Разбирате ли това? Ако знаете, че нарушавате Закона, но го нарушите-ще бъдете отрязани.
Юда

3 Възлюбени, като показвах всяко усърдие да ви пиша за нашето общо спасение,

Общо спасение!! Общо!

 счетох за нужно да ви пиша и да ви увещая да се подвизавате за вярата, която веднъж за винаги бе предадена на светиите. 

Ние трябва да коригираме такива човеци които искат да говорят Божието Слово, но не го знаят и не го разбират.

5 А искам да ви напомня, (тъй като сте узнали вече всичко това), че Господ, като избави веднъж Своя народ от египетската земя, после погуби ония, които не повярваха, 

След като Господ изведе от Египет всички-не остави нито един Израилянин в Египет-унищожи тези които не вярваха. Всички освен Джашуа и Канан измряха. От 20 години и на горе. За това-трябва да вярвате!
Изход 32 глава

1 А като видяха людете, че Моисей се забави да слезе от планината, людете се събраха срещу Аарона и му казаха: Стани, направи ни богове, които да ходят пред нас; защото тоя Моисей, човекът, който ни изведе из Египетската земя, не знаем що му стана.
 
Моисей отиде на планината за да вземе десетте заповеди и беше там за 40 дни и нощи. И ето какво направиха тези хора.

2 Аарон им каза: Извадете златните обеци, които са на ушите на жените ви, на синовете ви, и на дъщерите ви, и донесете ми ги. 
3 И тъй, всичките люде извадиха златните обеци, които бяха на ушите им, и донесоха ги на Аарона. 
4 А той, като ги взе от ръцете им, даде на златото образ с резец, след като направи леяно теле; и те рекоха: Тия са боговете ти, о Израилю, които те изведоха из Египетската земя. 

Това ви показва колко глупави са тези хора. Всеки знаеше, че имаха обеците си в ушите си. Всички ги извадиха и ги дадоха на Аарон. И всички видяха как той направи телето. Та не е чудно, че хората са така и днес. И вярват на всяка лъжа.

15 И така, Моисей се обърна и слезе от планината с двете плочи на свидетелството в ръцете си, плочи написани и от двете страни; от едната страна и от другата бяха написани. 

И ето-Господ написа с пръста си тези заповеди и Моисей ги носеше в лагера.

19 И като се приближи до стана, видя телето и игрите; и пламна Моисеевият гняв, така че хвърли плочите от ръцете си, и строши ги под планината. 

Израел се кланяха на пагански бог.

20 Тогава взе телето, което бяха направили, изгори го в огън, и като го стри на ситен прах, разпръсна праха по водата и накара Израилевите чада да я изпият. 

Това е Божий човек. Вижте какво направи!

21 После рече Моисей на Аарона: Що ти сториха тия люде та си им навлякъл голям грях? 

Днес трябва да попитаме много пастори-защо мразите така стадото, че не искате да пазят закона? Библията ни казва, че нарушаването на закона е грях и заплатата на греха е смърт. Защо искате да убиете тези хора?

26 застана Моисей при входа на стана и рече: Който е от към Господа нека дойде при мене. И събраха се при него всичките Левийци. 
27 И рече им: Така говори Господ, Израилевият Бог: Препашете всички меча на бедрото си, минете насам натам от врата на врата през стана, и убийте всеки брата си, и всеки другаря си и всеки ближния си. 
 
Това каза Господ-и който е виновен-убийте го! Баща, син, майка, сестра, жена-убийте ги! Ние трябва да сме наясно с тези неща. Който е грешен-над него тежи сабята! Ние трябва да научим тези неща. И паднаха 3000 души.
 
31 Тогава Моисей се върна при Господа и рече: Уви! тия люде сториха голям грях, че си направиха златни богове. 

Първо трябва да признаете греха си пред Господа.

32 Но сега, ако щеш прости греха им, - но ако не, моля Ти се, мене заличи от книгата, която си написал. 

Но аз ви казвам, че за никого от вас няма да направя такова нещо. Това ми показва, че Моисей е прототипа на Исус. Защото той е обичал Израел повече от живота си.

33 Но Господ рече на Моисея: Който е съгрешил против Мене, него ще залича от книгата Си. 

Нека видим каква е тази книга и как се влиза в нея-Малахия 3 глава

16 Тогава боящите се от Господа говореха един на друг; И Господ внимаваше и слушаше; И написа се възпоменателна книга пред Него За ония, които се бояха от Господа, И които мислеха за името Му. 

Обърнете внимание-важно е Господ да знае за вас. И Господ слуша какво говорите.

17 Тия ще бъдат Мои казва Господ на Силите, Да!

И те ще бъдат Господни.

 избрана скъпоценност, в деня който определям И ще бъда благосклонен към тях Както е благосклонен човек Към сина, който му работи. 

И ще ги опазя. 
Нека видим кои още са повикани-Откровението 3 глава. Чудя се на тези така наречени „Новозаветни християни“-вие не сте никакви християни. Защото не знаете нищо.

5 Който победи, ще се облече така в бели дрехи; и Аз никога няма да излича името му от книгата на живота, но ще изповядам името му пред Отца Си и пред Неговите ангели.

Ето това е Книгата на живота! И ако пише, че името ви може да бъде отписано от нея-значи е така! Моисей е знаел, че неговото име е записано там. Всички служители на Бога знаят тези неща-и Давид е знаел това. Псалм 69
8 Чужд станах на братята си, И странен на чадата на майка ми. 

Исус гооври тук чрез Давид.

9 Защото ревността за Твоя дом ме изяде, И укорите на ония, които укоряват Тебе, паднаха върху мене.
 
Укорите против Отец паднаха върху Исус.

20 Укор съкруши сърцето ми, и съм много отпаднал; И чаках да ме пожали някой, но нямаше никой, - И утешители, но не намерих. 

И всички изоставиха Исус при смъртта му.

21 И дадоха ми жлъчка за ядене, И в жаждата ми ме напоиха с оцет. 

Не каза ли Исус, че е жаден? И това пророчество се изпълни.

22 Трапезата им пред тях нека им стане примка, И когато са на мир нека стане клопка.
 
И тази смърт на Исус стана примка за тях. Защото те не пожелаха да вършат това, което той иска.

27 Приложи беззаконие на беззаконието им; И да не участвуват в Твоята правда. 
28 Да се изличат от книгата на живота, И с праведните да се не запишат. 

Да бъдат изличени от Книгата на живота. Какво ми казва това-може да бъдете записани в Книгата, но може и да изтрият името ви от нея.
И ако сте в Книгата-ще видим къде ще сте-Откровението 20 глава. И ако не сте записани там-също става ясно къде ще идете.

12 Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха;

Тези Книги са Бибилята-Библос-Книги.

 разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите.

И ще сте съдени по написаното в Библията. И вашите дела ще се сравнят с написаното в Библията.

15 И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.

Виждате ли това-няма изключение!
1 Петрово 4 глава

12 Възлюбени, не се чудете на огнената изпитня, която дохожда върху вас, за да ви опита, като че ви се случва нещо чудно; 

Дори и да ви наказва Бог-то е за ваше добро. Но ако нарушавате всичко, което Господ изисква-какво ще стане с вас?

13 но радвайте се за гдето с това вие имате общение в страданията на Христа, за да се зарадвате премного и когато се яви Неговата слава. 

И ако издържите на изпитанието-и все още сте в истината, минали сте този изпит. 
 
16 Но, ако страда някой като християнин, да се не срамува, а нека слави Бога с това име. 

Не се срамувайте от това, ако следвате Христос, но ви преследват и обиждат.

17 Защото дойде времето да се започне съдът от Божието домочадие; и ако почне първо от нас, каква ще бъде сетнината на тия, които не се покоряват на Божието благовестие? 

И ако съдът зеапочне от светиите-какво мислите ще стане с вас?

18 И ако праведният едвам се спасява, то нечистият и грешният где ще се явят?
 
И ако праведните едва спасяват себе си-къде ще се явят нечестивите? Това е страшно, сестри и братя! Внимавайте какво вършите!

19 Затова и тия, които страдат по Божията воля, нека предават душите си на верния Създател, като вършат добро. 

И как ще спасим себе си-като вършим добро-делата! И ето-пътя никак не е лесен и има много трудности, но трябва да го вървим и да го извървим.
Откровението 3 глава

11 [Ето] ида скоро; дръж здраво това, което имаш, за да ти не отнеме никой венеца.

Трябва да държиш здраво истината-Божието Слово. И ако някой ти отнеме короната-значи няма да се спасиш! Нито пък си вече спасен! Ясно е-нали? Но те ви казват, че Христос извръши всичко и вие не трябва да вършите нищо. Но какво ви казва Библията? Е-на кого ще вярвате-на Исус или на проповедника? Разбира се, че на Исус! Събудете се, сестри и братя! Вашето спасение е във вашинте ръце!
Вижте колко е просто. Не трябва да отида в теологично училище! Понякога хората ме питат-кое теологично училище си завършил? Казвам им-Библията. И нищо друго не ви трябва!
И последното място-Матей 10 глава

16 Ето, Аз ви изпращам като овце посред вълци; бъдете, прочее, разумни като змиите, и незлобиви като гълъбите. 

И мнозина се противят на Божието Слово. И ние ще бъдем набеждавани и обиждани. Но трябва да бъдем разумни и незлобливи.

17 А пазете се от човеците защото ще ви предават на събори, и в синагогите си ще ви бият. 
 
Внимавайте и пазете се от човеците-това иде... 
 
21 Брат брата ще предаде на смърт, и баща чадо; и чада ще се подигат против родителите си и ще ги умъртвят. 
22 Ще бъдете мразени от всички, поради Моето име; а който устои до край, той ще бъде спасен. 

И който устои до края-ще бъде спасен! Е-краят тук ли е? Не! Значи още не сте спасени. Вижте колко просто е, нали?

Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172092
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031